Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiliśmy troszkę pojechać. Taka fuzja w Indiach na bank by nie przeszła :P ale u nas już tak.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39402
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39402
Składniki
Mięso wyrabiamy z przyprawą i jajkiem. Banany obieramy, kroimy na 1-1,5 cm kawałki, skrapiamy sokiem z limonki. Bierzemy część farszu, owijamy każdy kawałek banana. Następnie pulpety obtaczamy w mące i lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekaną cebulą i czosnkiem podsmażamy na maśle. Dodajemy pomidory, lekko doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy mielony cynamon, wrzucamy pulpety i dusimy na niewielkim płomieniu przez 40 min. Całość doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.