Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 160
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 506
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 160
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 506
Składniki
Przygotowanie: Kapustę oczyścić, drobno poszatkować, posolić i odstawić aby zmiękła, po czym dobrze odcisnąć. Cebulę, pieczarki, paprykę drobno pokroić, przysmażyć na patelni i dodać do mięsa. Następnie wbić jajka, dodać kapustę, grysik, zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić ręką. Z powstałej masy formować kuleczki i wrzucać na posolony wrzątek, gotować około 15 minut. Podawać polane dowolnym sosem do obiadu.