Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety wołowe z kapustą

Pulpety wołowe z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2447 Ocena: 16447

Dodano:

Odsłon: 429

Smaczne i zdrowe.

Składniki

  • Kapusta biała ½ kg
  • Mięso wołowe mielone ½ kg
  • Grysik 15 dag
  • Jajka 2 szt.
  • Cebula biała ½ szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Papryka świeża 1 szt.
  • Pieczarki 15 dag
  • Papryka słodka mielona do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pulpety wołowe z kapustą

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Kapustę oczyścić, drobno poszatkować, posolić i odstawić aby zmiękła, po czym dobrze odcisnąć. Cebulę, pieczarki, paprykę drobno pokroić, przysmażyć na patelni i dodać do mięsa. Następnie wbić jajka, dodać kapustę, grysik, zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić ręką. Z powstałej masy formować kuleczki i wrzucać na posolony wrzątek, gotować około 15 minut. Podawać polane dowolnym sosem do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń