Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety wołowe z kaszą bulgur i sosem porowym, Danie idealnie komponuje się z różnymi dodatkami od ziemniaków, makaronów po różnego rodzaju kasze.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30967
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3658
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4968
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30967
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3658
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4968
Składniki
Do miski wrzucamy mięso wołowe mielone, jajko , kaszę bulgur, natkę pietruszki, 1/4 pora i wszystkie przyprawy. Całość należy dobrze wymieszać. Formujemy pulpety. Rozgrzewamy patelnię z olejem i podsmażamy resztę rozdrobnionego pora. Następnie dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy pulpety i przykrywamy patelnię na 10 minut. Po tym czasie odkrywamy i redukujemy nadmiar płynu, po chwili wlewamy śmietankę i redukujemy sos aby był gęsty. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotowe !!!