Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety wołowe z kaszą bulgur i sosem porowym, Danie idealnie komponuje się z różnymi dodatkami od ziemniaków, makaronów po różnego rodzaju kasze.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117364
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8100
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1746
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1372
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117364
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8100
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1746
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1372
Składniki
Do miski wrzucamy mięso wołowe mielone, jajko , kaszę bulgur, natkę pietruszki, 1/4 pora i wszystkie przyprawy. Całość należy dobrze wymieszać. Formujemy pulpety. Rozgrzewamy patelnię z olejem i podsmażamy resztę rozdrobnionego pora. Następnie dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy pulpety i przykrywamy patelnię na 10 minut. Po tym czasie odkrywamy i redukujemy nadmiar płynu, po chwili wlewamy śmietankę i redukujemy sos aby był gęsty. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotowe !!!