Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety wołowe z kaszą bulgur i sosem porowym, Danie idealnie komponuje się z różnymi dodatkami od ziemniaków, makaronów po różnego rodzaju kasze.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 244
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 244
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Składniki
Do miski wrzucamy mięso wołowe mielone, jajko , kaszę bulgur, natkę pietruszki, 1/4 pora i wszystkie przyprawy. Całość należy dobrze wymieszać. Formujemy pulpety. Rozgrzewamy patelnię z olejem i podsmażamy resztę rozdrobnionego pora. Następnie dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy pulpety i przykrywamy patelnię na 10 minut. Po tym czasie odkrywamy i redukujemy nadmiar płynu, po chwili wlewamy śmietankę i redukujemy sos aby był gęsty. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotowe !!!