Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety wołowe z kaszą bulgur i sosem porowym, Danie idealnie komponuje się z różnymi dodatkami od ziemniaków, makaronów po różnego rodzaju kasze.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Do miski wrzucamy mięso wołowe mielone, jajko , kaszę bulgur, natkę pietruszki, 1/4 pora i wszystkie przyprawy. Całość należy dobrze wymieszać. Formujemy pulpety. Rozgrzewamy patelnię z olejem i podsmażamy resztę rozdrobnionego pora. Następnie dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy pulpety i przykrywamy patelnię na 10 minut. Po tym czasie odkrywamy i redukujemy nadmiar płynu, po chwili wlewamy śmietankę i redukujemy sos aby był gęsty. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotowe !!!