Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety wołowe z kaszą bulgur i sosem porowym, Danie idealnie komponuje się z różnymi dodatkami od ziemniaków, makaronów po różnego rodzaju kasze.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10523
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3179
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2276
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10523
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3179
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2276
Składniki
Do miski wrzucamy mięso wołowe mielone, jajko , kaszę bulgur, natkę pietruszki, 1/4 pora i wszystkie przyprawy. Całość należy dobrze wymieszać. Formujemy pulpety. Rozgrzewamy patelnię z olejem i podsmażamy resztę rozdrobnionego pora. Następnie dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy pulpety i przykrywamy patelnię na 10 minut. Po tym czasie odkrywamy i redukujemy nadmiar płynu, po chwili wlewamy śmietankę i redukujemy sos aby był gęsty. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotowe !!!