Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety wołowe z kaszą bulgur w sosie porowym.

Pulpety wołowe z kaszą bulgur w sosie porowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 3938

Pyszne pulpety wołowe z kaszą bulgur i sosem porowym, Danie idealnie komponuje się z różnymi dodatkami od ziemniaków, makaronów po różnego rodzaju kasze.

Składniki

  • Mięso wołowe mielone 500 g.
  • Kasza bulgur ugotowana 150 g.
  • Śmietanka 30% 330 ml.
  • Jajko 1 szt.
  • Por 1 szt.
  • Natka pietruszki pęczek.
  • Woda 200 ml.
  • Rozmaryn 1 łyżka stołowa.
  • Tymianek 1 łużeczka do herbaty.
  • Czosnek 1 ząbek.
  • Pieprz do smaku.
  • Sól do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy mięso wołowe mielone, jajko , kaszę bulgur, natkę pietruszki, 1/4 pora i wszystkie przyprawy. Całość należy dobrze wymieszać. Formujemy pulpety.
    Rozgrzewamy patelnię z olejem i podsmażamy resztę rozdrobnionego pora.
    Następnie dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy pulpety i przykrywamy patelnię na 10 minut.
    Po tym czasie odkrywamy i redukujemy nadmiar płynu, po chwili wlewamy śmietankę i redukujemy sos aby był gęsty.
    Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń