Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem coś innego, dla osób którym zawsze zbywa trochę chleba, zamiast go wyrzucać zawsze można coś z niego stworzyć. Naprawdę warte spróbowania.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Z pięciu kromek chleba wydłubujemy środek i lekko go rozdrabniamy, pozostałe skórki i chleb namaczamy w niewielkiej ilości gorącej wody przez około 10 minut. Namoczony chleb odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy go do miski razem z rozdrobnionym suchym środkiem i następnie dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażona na oleju cebulę, jajka, tymianek, sproszkowany czosnek, przyprawę do zup, przyprawę do mięsa mielonego i przyprawę do kurczaka. Wszystko razem dokładnie miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Z masy chlebowej formujemy zgrabne kuleczki i obtaczamy je w bułce tartej.
Obtoczone w bułce tartej kuleczki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor. Usmażone pulpety wykładamy na papierowy ręcznik aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.
W rondlu podgrzewamy masło, a następnie dodajemy mąkę lekko zasmażając ją, tak aby straciła smak surowizny.
I podlewamy ją rosołem, cały czas mieszając aby nie porobiły nam się grudki, w takiej ilości aby powstał gęsty sos. Do sosu dodajemy przecier pomidorowy i całość gotujemy przez około 5 minut. A następnie dodajemy śmietanę.
Gorące pulpety wykładamy na talerz i oblewamy je sosem pomidorowym. Smacznego !!!