Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis jest bardzo prosty i smaczny. Dodatki możemy dodawać jakie nam tylko się podobają. Ja ugotowałam w bulionie ale można też obtaczać w bułce i piec w piekarniku 180- 200 C przez około 20 - 25 minut należy uważać żeby nie przypalić, bo będą niesmaczne
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1206
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104932
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1206
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104932
Składniki
cukinię obieramy ze skórki. Do blendera wrzucamy natkę pietruszki, miętę, pokrojoną cukinię; całość należy zblendować (można także cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach)
Startą cukinię posolić, wyłożyć na sitko i odstawić na około 20 minut, następnie dobrze odcisnąć nadmiar soku (to ważne ja za pierwszym razem nie odstawiłam i licho odcisnęłam i pulpety rozwaliły mi się w wodzie ) .
Do odciśniętej masy dodać jajko, pieprz, bułkę tartą, startą mozzarellę. Całość dokładnie wymieszać. Uformować małe pulpeciki. Włożyć do bulionu i gotować ok 10-15 minut.
Do rondelka odlać trochę bulionu, dodać pastę pomidorową, cukier, paprykę w proszku; doprowadzić do wrzenia i na małym ogniu pogotować trochę, aż sos zgęstnieje.