Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na piątkowy obiad. Pulpety podawać z kaszą, makaronem lub ziemniakami.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
Filet z dorsza rozmrozić. Pokroić na mniejsze kawałki. Bułkę drobno pokroić i namoczyć w mleku. Pokroić cebulę i paprykę.
Rybę, odciśniętą bułkę, cebulę i połowę papryki przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać sól, pieprz, paprykę ostrą oraz jajko. Wyrobić masę. Formować dłońmi małe pulpety, gdyż urosną nieco w czasie duszenia. Obtaczać je w mące. Gotowe pulpety włożyć do rondla z wodą, do której należy dodać wszystkie przyprawy, resztę pokrojonej papryki i koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem 10-15 minut na małym ogniu. Sos zagęścić mąką.