Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na piątkowy obiad. Pulpety podawać z kaszą, makaronem lub ziemniakami.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2725
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2725
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 259
Składniki
Filet z dorsza rozmrozić. Pokroić na mniejsze kawałki. Bułkę drobno pokroić i namoczyć w mleku. Pokroić cebulę i paprykę.
Rybę, odciśniętą bułkę, cebulę i połowę papryki przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać sól, pieprz, paprykę ostrą oraz jajko. Wyrobić masę. Formować dłońmi małe pulpety, gdyż urosną nieco w czasie duszenia. Obtaczać je w mące. Gotowe pulpety włożyć do rondla z wodą, do której należy dodać wszystkie przyprawy, resztę pokrojonej papryki i koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem 10-15 minut na małym ogniu. Sos zagęścić mąką.