Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z kaszą i marchewką

Pulpety z kaszą i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 1480

Dodano:

Odsłon: 380

Następstwo zwykłych mielonych. Polecam z tym sosem koperkowym

Składniki

  • 140 g kaszy gryczanej
  • 200 g mięsa mielonego
  • 2 duże marchewki
  • 1 jajo
  • 2 łyżki tłuszczu do smażenia
  • dip: 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • koperek, sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną gotujemy.

  2. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.

  3. Mięso mielone (ja sama je mielę) wrzucamy do dużej miski, dodajemy ostudzoną kaszę gryczaną, startą marchewkę, jajo, przyprawiamy i mieszamy najlepiej ręcznie.

  4. Formujemy kulki, potem delikatnie spłaszczamy i smażymy z obu stron.

  5. Dip: koperek siekamy i mieszamy z jogurtem i przyprawami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 grudnia 2017 Jak jest gryczana, to wiesz, co ja na to ;)
Coś podobnego robimy, z tym, że na oliwie prosto z domowego wyrobu z Włoch.
Smakują nieziemsko :D
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń