Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następstwo zwykłych mielonych. Polecam z tym sosem koperkowym
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24850
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24850
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy.
Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mięso mielone (ja sama je mielę) wrzucamy do dużej miski, dodajemy ostudzoną kaszę gryczaną, startą marchewkę, jajo, przyprawiamy i mieszamy najlepiej ręcznie.
Formujemy kulki, potem delikatnie spłaszczamy i smażymy z obu stron.
Dip: koperek siekamy i mieszamy z jogurtem i przyprawami.