Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie. Proste w przygotowaniu i rewelacyjne w smaku.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
W rondlu zagotowujemy bulion lub wodę. Dodajemy oczyszczone, pokrojone w małą kostkę warzywa:marchew, pietruszkę, seler i por. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Pulpety:do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. Do gotującego się warzywnego wywaru wrzucamy pulpeciki, delikatnie mieszamy i powoli gotujemy ok. 10 min. Następnie wlewamy passatę pomidorową, doprawiamy do smaku i powoli gotujemy ok. 15 min. od czasu do czasu mieszając. Na koniec wlewamy śmietanę- do kubka wlewamy ok. 0,5 szkl. gorącego sosu, dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy. Mieszając gotujący się sos powoli wlewamy zawartość kubka /sos z śmietaną/. Mieszając zagotowujemy. Na głębokie talerze nakładamy porcje ugotowanego makaronu /albo ryżu/ i wlewamy sos wraz z pulpecikami.