Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie. Proste w przygotowaniu i rewelacyjne w smaku.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4212
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 466
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4212
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 466
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 767
Składniki
W rondlu zagotowujemy bulion lub wodę. Dodajemy oczyszczone, pokrojone w małą kostkę warzywa:marchew, pietruszkę, seler i por. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Pulpety:do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. Do gotującego się warzywnego wywaru wrzucamy pulpeciki, delikatnie mieszamy i powoli gotujemy ok. 10 min. Następnie wlewamy passatę pomidorową, doprawiamy do smaku i powoli gotujemy ok. 15 min. od czasu do czasu mieszając. Na koniec wlewamy śmietanę- do kubka wlewamy ok. 0,5 szkl. gorącego sosu, dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy. Mieszając gotujący się sos powoli wlewamy zawartość kubka /sos z śmietaną/. Mieszając zagotowujemy. Na głębokie talerze nakładamy porcje ugotowanego makaronu /albo ryżu/ i wlewamy sos wraz z pulpecikami.