Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie. Proste w przygotowaniu i rewelacyjne w smaku.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 33
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 11
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 62
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5085
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 33
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 11
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 62
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5085
Składniki
W rondlu zagotowujemy bulion lub wodę. Dodajemy oczyszczone, pokrojone w małą kostkę warzywa:marchew, pietruszkę, seler i por. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Pulpety:do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. Do gotującego się warzywnego wywaru wrzucamy pulpeciki, delikatnie mieszamy i powoli gotujemy ok. 10 min. Następnie wlewamy passatę pomidorową, doprawiamy do smaku i powoli gotujemy ok. 15 min. od czasu do czasu mieszając. Na koniec wlewamy śmietanę- do kubka wlewamy ok. 0,5 szkl. gorącego sosu, dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy. Mieszając gotujący się sos powoli wlewamy zawartość kubka /sos z śmietaną/. Mieszając zagotowujemy. Na głębokie talerze nakładamy porcje ugotowanego makaronu /albo ryżu/ i wlewamy sos wraz z pulpecikami.