Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nabrałam ochoty na takie danie gdy zobaczyłam klopsiki Fafiatko,Nie miałam mięsa surowego do zmielenia,zrobiłam z gotowanego. Pulpety wyszły bardzo delikatne i smaczne.Serdecznie polecam:)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1843
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8404
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 781
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253967
Polecam.
Odsłon: 1502
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1843
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8404
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 781
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253967
Polecam.
Odsłon: 1502
Składniki
Mięso z rosołu zmielić lub zblendować wraz z marchewką. Dodać drobno pokrojoną cebulkę,jajka,bułkę tartą,pieprz i sól,sos sojowy. Mięso dobrze wyrobić,wtedy lepiej robią się pulpety. Rozgrzać tłuszcz na patelni,Każdy pulpecik obtoczyć w mące i kłaść na patelnię. Obrócić na drugą stronę i smażyć do zrumienienia.
Usmażone pulpety,zdjąć z patelni,a na pozostały tłuszcz,dać łyżkę mąki i zrobić zasmażkę.
Do rondla wlać bulion,zagotować.Na gotujący wsypać posiekany koperek i cebulkę dymkę.Dodać lubczyk.Zrobić zaczepkę z dwóch łyżek mąki i odrobiny zimnej wody.Wlać do sosu i mieszać by nie zrobiły się grudki.Doprawić do smaku pieprzem i solą. Na koniec dodać łyżkę chrzanu,wymieszać i teraz dopiero dać pulpety. Zagotować i wyłączyć ogień. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego życzę!