Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nabrałam ochoty na takie danie gdy zobaczyłam klopsiki Fafiatko,Nie miałam mięsa surowego do zmielenia,zrobiłam z gotowanego. Pulpety wyszły bardzo delikatne i smaczne.Serdecznie polecam:)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 571
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 240
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 44
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 571
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 240
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 44
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso z rosołu zmielić lub zblendować wraz z marchewką. Dodać drobno pokrojoną cebulkę,jajka,bułkę tartą,pieprz i sól,sos sojowy. Mięso dobrze wyrobić,wtedy lepiej robią się pulpety. Rozgrzać tłuszcz na patelni,Każdy pulpecik obtoczyć w mące i kłaść na patelnię. Obrócić na drugą stronę i smażyć do zrumienienia.
Usmażone pulpety,zdjąć z patelni,a na pozostały tłuszcz,dać łyżkę mąki i zrobić zasmażkę.
Do rondla wlać bulion,zagotować.Na gotujący wsypać posiekany koperek i cebulkę dymkę.Dodać lubczyk.Zrobić zaczepkę z dwóch łyżek mąki i odrobiny zimnej wody.Wlać do sosu i mieszać by nie zrobiły się grudki.Doprawić do smaku pieprzem i solą. Na koniec dodać łyżkę chrzanu,wymieszać i teraz dopiero dać pulpety. Zagotować i wyłączyć ogień. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego życzę!