Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie danie. Polecam każdemu.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4671
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4127
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4671
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4127
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i wypłukać, odwirować . Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na oleju zeszklić cebulę. Dodać marchewkę i kapustę , podusić. Jeśli jest taka potrzeba dodać 2-3 łyżki wody. Dodać pieprz, gałkę, sok z cytryny, cukier i sól. Przestudzić. Do wystudzonej kapusty dodać rozbełtane jajka, obie mąki i wyrobić. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodać jeszcze mąki. Formować kule i wciskać kulki serowe. Obtaczać w mące żytniej i wrzucać na gotująca się wodę ok 1 litr. Gotować ok 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz, sól. Można zagęścić mąką, ale nie koniecznie. Podawać ciepłe. Smacznego.