Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie danie. Polecam każdemu.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5510
Pierogi są dobrą propozycją na słodki, letni obiad. Nam najbardziej smakują z...
Odsłon: 32
Przyjemne w przygotowaniu i wyborne w smaku migdałowe chrupki. Idealne na des...
Odsłon: 2383
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 25560
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5510
Pierogi są dobrą propozycją na słodki, letni obiad. Nam najbardziej smakują z...
Odsłon: 32
Przyjemne w przygotowaniu i wyborne w smaku migdałowe chrupki. Idealne na des...
Odsłon: 2383
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 25560
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i wypłukać, odwirować . Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na oleju zeszklić cebulę. Dodać marchewkę i kapustę , podusić. Jeśli jest taka potrzeba dodać 2-3 łyżki wody. Dodać pieprz, gałkę, sok z cytryny, cukier i sól. Przestudzić. Do wystudzonej kapusty dodać rozbełtane jajka, obie mąki i wyrobić. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodać jeszcze mąki. Formować kule i wciskać kulki serowe. Obtaczać w mące żytniej i wrzucać na gotująca się wodę ok 1 litr. Gotować ok 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz, sól. Można zagęścić mąką, ale nie koniecznie. Podawać ciepłe. Smacznego.