Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie danie. Polecam każdemu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336579
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3379
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422452
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2374
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336579
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3379
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422452
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2374
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i wypłukać, odwirować . Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na oleju zeszklić cebulę. Dodać marchewkę i kapustę , podusić. Jeśli jest taka potrzeba dodać 2-3 łyżki wody. Dodać pieprz, gałkę, sok z cytryny, cukier i sól. Przestudzić. Do wystudzonej kapusty dodać rozbełtane jajka, obie mąki i wyrobić. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodać jeszcze mąki. Formować kule i wciskać kulki serowe. Obtaczać w mące żytniej i wrzucać na gotująca się wodę ok 1 litr. Gotować ok 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz, sól. Można zagęścić mąką, ale nie koniecznie. Podawać ciepłe. Smacznego.