Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niewiele pracy a w smaku danie bardzo przypomina tradycyjne gołąbki, polecam
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2587
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2587
Składniki
1. kapustę poszatkować, zalać wodą, zagotować, po chwili gotowania odcedzić, ponownie zalać niewielką ilością gorącej, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, pokrojona marchew i cebulę, posolić, dusić na małym ogniu prawie do miękkości, 2. do mięsa dodać ryż, jajko, posiekaną cebulę, wymieszać, doprawić sola i pieprzem, z masy formować kotlety, smażyć na rumiano na oleju, 3. do kapusty dodać przecier lub koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem (kapusta musi być prawie miękka, gdyż z kotletami będzie się dusiła krótko), włożyć do kapusty kotlety, dusić na małym ogniu ok 20 min, smacznego