Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z ryżem duszone w kapuście

Pulpety z ryżem duszone w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 410 Ocena: 5770

Dodano:

Odsłon: 402

niewiele pracy a w smaku danie bardzo przypomina tradycyjne gołąbki, polecam

Składniki

  • kotlety- mięso wp mielone ok 60 dag
  • ryż ugotowany 1 szkl
  • jajko 1 szt
  • cebula
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • kapusta- kapusta białą
  • marchew 1 szt
  • cebula
  • pomidory 2 szt
  • koncentrat lub przecier pomidorowy
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpety z ryżem duszone w kapuście

Przygotowanie

  1. 1. kapustę poszatkować, zalać wodą, zagotować, po chwili gotowania odcedzić, ponownie zalać niewielką ilością gorącej, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, pokrojona marchew i cebulę, posolić, dusić na małym ogniu prawie do miękkości,
    2. do mięsa dodać ryż, jajko, posiekaną cebulę, wymieszać, doprawić sola i pieprzem, z masy formować kotlety, smażyć na rumiano na oleju,
    3. do kapusty dodać przecier lub koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem (kapusta musi być prawie miękka, gdyż z kotletami będzie się dusiła krótko), włożyć do kapusty kotlety, dusić na małym ogniu ok 20 min,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń