Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niewiele pracy a w smaku danie bardzo przypomina tradycyjne gołąbki, polecam
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4273
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254994
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1907
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8468
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4273
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254994
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1907
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8468
Składniki
1. kapustę poszatkować, zalać wodą, zagotować, po chwili gotowania odcedzić, ponownie zalać niewielką ilością gorącej, dodać pokrojone, obrane ze skórki pomidory, pokrojona marchew i cebulę, posolić, dusić na małym ogniu prawie do miękkości, 2. do mięsa dodać ryż, jajko, posiekaną cebulę, wymieszać, doprawić sola i pieprzem, z masy formować kotlety, smażyć na rumiano na oleju, 3. do kapusty dodać przecier lub koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem (kapusta musi być prawie miękka, gdyż z kotletami będzie się dusiła krótko), włożyć do kapusty kotlety, dusić na małym ogniu ok 20 min, smacznego