Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku pulpety w sosie pomidorowym. Są prościutkie do zrobienia, dlatego każdy sobie z nimi poradzi. Bułkę tartą w przepisie zastąpiłam ryżem. Dzięki temu klopsy stały się jeszcze smaczniejsze, zwarte i puszyste. Przepis warty zapamiętania!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5378
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5378
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzony ryż, surowe jajko, posiekaną natkę pietruszkę, sól i pieprz. Składniki mieszamy. Formujemy pulpeciki.
Na patelnię przelewamy passatę pomidorową. Dodajemy odrobinę wody. Sos podgrzewamy. Do gorącego sosu wkładamy pulpety z ryżem. Patelnię przykrywamy.
Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Podajemy z makaronem, kaszą lub ziemniakami.