Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku pulpety w sosie pomidorowym. Są prościutkie do zrobienia, dlatego każdy sobie z nimi poradzi. Bułkę tartą w przepisie zastąpiłam ryżem. Dzięki temu klopsy stały się jeszcze smaczniejsze, zwarte i puszyste. Przepis warty zapamiętania!
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4740
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102229
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4740
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102229
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzony ryż, surowe jajko, posiekaną natkę pietruszkę, sól i pieprz. Składniki mieszamy. Formujemy pulpeciki.
Na patelnię przelewamy passatę pomidorową. Dodajemy odrobinę wody. Sos podgrzewamy. Do gorącego sosu wkładamy pulpety z ryżem. Patelnię przykrywamy.
Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Podajemy z makaronem, kaszą lub ziemniakami.