Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku pulpety w sosie pomidorowym. Są prościutkie do zrobienia, dlatego każdy sobie z nimi poradzi. Bułkę tartą w przepisie zastąpiłam ryżem. Dzięki temu klopsy stały się jeszcze smaczniejsze, zwarte i puszyste. Przepis warty zapamiętania!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzony ryż, surowe jajko, posiekaną natkę pietruszkę, sól i pieprz. Składniki mieszamy. Formujemy pulpeciki.
Na patelnię przelewamy passatę pomidorową. Dodajemy odrobinę wody. Sos podgrzewamy. Do gorącego sosu wkładamy pulpety z ryżem. Patelnię przykrywamy.
Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Podajemy z makaronem, kaszą lub ziemniakami.