Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3505
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 354
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1718
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3505
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 354
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1718
Składniki
Mięso z indyka wymieszać z jajkiem ,ziołami ,solą ,pieprzem i odrobiną bułki tartej. Uformować pulpeciki wkładając do każdego po jednej pieczarce. Gotować w bulionie warzywnym. Korniszony obrać ze skórki ,pokroić w paseczki ,dodać łyżkę masła ,podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. 15 min. W tym czasie lekko rumianą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić letnim bulionem warzywnym ,mieszając pogotować trochę ,następnie dodać uduszone korniszony ,przyprawy i jeszcze trochę pogotować.