Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3365
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3365
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Mięso z indyka wymieszać z jajkiem ,ziołami ,solą ,pieprzem i odrobiną bułki tartej. Uformować pulpeciki wkładając do każdego po jednej pieczarce. Gotować w bulionie warzywnym. Korniszony obrać ze skórki ,pokroić w paseczki ,dodać łyżkę masła ,podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. 15 min. W tym czasie lekko rumianą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić letnim bulionem warzywnym ,mieszając pogotować trochę ,następnie dodać uduszone korniszony ,przyprawy i jeszcze trochę pogotować.