Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Mięso z indyka wymieszać z jajkiem ,ziołami ,solą ,pieprzem i odrobiną bułki tartej. Uformować pulpeciki wkładając do każdego po jednej pieczarce. Gotować w bulionie warzywnym. Korniszony obrać ze skórki ,pokroić w paseczki ,dodać łyżkę masła ,podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. 15 min. W tym czasie lekko rumianą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić letnim bulionem warzywnym ,mieszając pogotować trochę ,następnie dodać uduszone korniszony ,przyprawy i jeszcze trochę pogotować.