Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w innej odsłonie. Doskonale sprawdza się pasteryzowana w słoikach ( zalana sosem pomidorowym )
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23094
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 417
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 240
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23094
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 417
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 240
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Składniki
Tołpygę umyłem pod bieżącą wodą i osuszyłem ręcznikiem papierowym. Usunąłem skórę. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Mięso zmieliłem przez maszynkę (najdrobniejsze sitko). Szalotkę obrałem, pokroiłem w plastry i przesmażyłem na oleju z masłem. Przesmażoną cebulę przemieliłem przez maszynkę. Wyrobiłem masę z ryby i cebuli, dodałem natkę pietruszki, jajka i bułkę tartą. Doprawiłem solą, pieprzem ziołowym i gałką muszkatołową. Uformowałem małe klopsiki i ugotowałem je w osolonej wodzie (gotować do wypłynięcia pulpetów). Olej, wodę, keczup, cukier, koncentrat, ocet, ziele, liść i sól włożyłem do garnka i zagotowałem. Podałem z makaronem. Pozostałe pulpety włożyłem w słoiki i zalałem zalewą pomidorowo octową. Słoiki wekowałem około 20 minut.