Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w innej odsłonie. Doskonale sprawdza się pasteryzowana w słoikach ( zalana sosem pomidorowym )
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3156
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 189
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6671
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 112
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3156
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 189
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6671
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 112
Składniki
Tołpygę umyłem pod bieżącą wodą i osuszyłem ręcznikiem papierowym. Usunąłem skórę. Pokroiłem na mniejsze kawałki. Mięso zmieliłem przez maszynkę (najdrobniejsze sitko). Szalotkę obrałem, pokroiłem w plastry i przesmażyłem na oleju z masłem. Przesmażoną cebulę przemieliłem przez maszynkę. Wyrobiłem masę z ryby i cebuli, dodałem natkę pietruszki, jajka i bułkę tartą. Doprawiłem solą, pieprzem ziołowym i gałką muszkatołową. Uformowałem małe klopsiki i ugotowałem je w osolonej wodzie (gotować do wypłynięcia pulpetów). Olej, wodę, keczup, cukier, koncentrat, ocet, ziele, liść i sól włożyłem do garnka i zagotowałem. Podałem z makaronem. Pozostałe pulpety włożyłem w słoiki i zalałem zalewą pomidorowo octową. Słoiki wekowałem około 20 minut.