Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię połączenie warzyw i owoców z pomidorami. Jak dołożymy jeszcze trochę mięsa w postaci kulek to mamy bardzo dobry obiad dla każdego.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15867
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 550
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15867
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 550
Składniki
Wyjmujemy pomidory z puszki wkładamy do miski, dosypujemy zioła i oliwę mieszamy.
Warzywa i owoce myjemy i kroimy w ćwiartki lub talarki jak na zdjęciu.
Wlewamy sos do naczynia żaroodpornego dodajemy warzywa i owoce oraz dodajemy winogrona do smaku. Przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 st C góra i dół na 10-20 minut.
Zabieramy się za mięso. Dodajemy sól, pieprz, namoczoną bółkę oraz dodajemy jajko. Całość mieszamy .
Z masy mięsnej tworzymy kulki - pulpety , wielkość zostawiam do Waszej dyspozycji.
Do podpieczonych warzyw wkładamy przygotowane pulpety ponownie zakrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika na następne 30 minut.
Po tym czasie wyjmujemy potrawę z piekarnika, ponieważ wszystko powinno być miękkie. Możemy brać się za jedzenie.
Możemy już podawać tylko w takiej postaci jaka jest już zrobiona bo jest smaczna i treściwa, ale ja lubię do takiej potrawy dodać trochę np kaszy gryczanej. I to jest to, zapraszam i życzę smacznego