Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne pulpety.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6303
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1953
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6303
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1953
 
         
         
                Składniki
Wykonanie: Buraczki umyć, ugotować, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki utłuc, dodać jajko, posiekaną cebulę, mięso, przyprawić do smaku. Dokładnie wyrobić masę i zrobić pulpety. Buraki włożyć do rondelka, przyprawić solą, octem, cukrem, dodać ziele angielski i listek laurowy i zalać wodą. Włożyć pulpety i pod przykryciem na małym ogniu dusić około 25 minut.