Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne pulpety.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Składniki
Wykonanie: Buraczki umyć, ugotować, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki utłuc, dodać jajko, posiekaną cebulę, mięso, przyprawić do smaku. Dokładnie wyrobić masę i zrobić pulpety. Buraki włożyć do rondelka, przyprawić solą, octem, cukrem, dodać ziele angielski i listek laurowy i zalać wodą. Włożyć pulpety i pod przykryciem na małym ogniu dusić około 25 minut.