Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne pulpety.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17194
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 116
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7532
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17194
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 116
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7532
Składniki
Wykonanie: Buraczki umyć, ugotować, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki utłuc, dodać jajko, posiekaną cebulę, mięso, przyprawić do smaku. Dokładnie wyrobić masę i zrobić pulpety. Buraki włożyć do rondelka, przyprawić solą, octem, cukrem, dodać ziele angielski i listek laurowy i zalać wodą. Włożyć pulpety i pod przykryciem na małym ogniu dusić około 25 minut.