Do góry

Dania główne Przepis na:

Pumpkin Stew

Pumpkin Stew

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16757

Dodano:

Odsłon: 4765

Danie z kuchni argentyńskiej

Składniki

  • 1 kg wołowiny gulaszowej
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 duże pomidory
  • 1 zielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 ziemniaki
  • 3 słodkie ziemniaki
  • garść suszonych moreli
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • masło
  • 1 średnia dynia
  • 1/4 szklanki sherry
  • pół puszki kukurydzy
5-6 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso obsmażyłem na oleju razem z posiekaną cebulą i posiekanym czosnkiem.
    Dodałem pokrojone w kostkę pomidory, drobno pokrojoną zieloną paprykę, łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, cukier, morele, oba rodzaje ziemniaków ( pokrojone w kostkę ) i bulion.
    Przykryłem i dusiłem godzinę. W tym czasie obrałem i oczyściłem dynię, miąższ pokroiłem na kawałki, podsmażyłem na maśle, oprószyłem sola i pieprzem. Dodałem do mięsa razem z sherry i kukurydzę. Wstawiłem do piekarnika, zapiekałem przez godzinę w temperaturze 160 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń