Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe ziemniaki a jednak inne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8687
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8687
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Ugotowane, gorące ziemniaki dokładnie utłuc. Dodac masło. Cały czas podgrzewac. Dodac mleko, dokładnie wymieszac. Na talerzu posypac koperkiem lub natką pietruszki. Podawac do dań mięsnych bez sosu. Świetnie smakuje ze schabowym i fasolką szparagową. Smacznego.
W bogatszej wersji można dodac zezłoconą cebulkę i przesmażone kawałki boczku. Wówczas można traktowac to jako danie główne.