Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe ziemniaki a jednak inne.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5342
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17529
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 650
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5342
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17529
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 650
Składniki
Ugotowane, gorące ziemniaki dokładnie utłuc. Dodac masło. Cały czas podgrzewac. Dodac mleko, dokładnie wymieszac. Na talerzu posypac koperkiem lub natką pietruszki. Podawac do dań mięsnych bez sosu. Świetnie smakuje ze schabowym i fasolką szparagową. Smacznego.
W bogatszej wersji można dodac zezłoconą cebulkę i przesmażone kawałki boczku. Wówczas można traktowac to jako danie główne.