Do góry

Dania główne Przepis na:

Puree ziemniaczane w panierce

Puree ziemniaczane w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50984

Dodano:

Odsłon: 39215

Świetny dodatek do obiadu, który przyuważyliśmy podczas jednego z obiadów w restauracji. W zasadzie można też zastosować jako przekąskę, serwując z ulubionym dipem.

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puree ziemniaczane w panierce

Przygotowanie


  1. Ziemniaki gotujemy, tłuczemy i mieszamy z niewielką ilością śmietany. Studzimy.

    Z ziemniaków formujemy paluszki (5-7 cm). Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, ponownie w bułce tartej.

    Smażymy na oleju, z każdej strony na rumiano.

    Podajemy jako dodatek do dań głównych. Świetnie smakują też z dodatkiem sosu czosnkowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewkar3 13 września 2016 jadłam takie w restauracji w Rzymie, były naprawdę dobre:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 lipca 2016 Pycha..do tego jeszcze sos grzybowy,mmm...nic więcej do szczęścia nie trzeba:) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 28 lipca 2016 Rewelacyjny pomysł, zwłaszcza jako przekąska na przyjęcia. Kradniemy! :)
Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimiwiki 28 lipca 2016 o masz , robiłam takie moim dziewczynom jak były małe - mieszałam też ziemniaki z serem i szynką - zupełnie o tym zapomniałam - pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tylife 27 lipca 2016 Pysznie u Ciebie! Z pewnością będę zaglądać po inspiracje :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 27 lipca 2016 Pyszne wcielenie naszego poczciwego ziemniaka, polecam :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń