Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do obiadu, który przyuważyliśmy podczas jednego z obiadów w restauracji. W zasadzie można też zastosować jako przekąskę, serwując z ulubionym dipem.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68220
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1989
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68220
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1989
Składniki
Ziemniaki gotujemy, tłuczemy i mieszamy z niewielką ilością śmietany. Studzimy. Z ziemniaków formujemy paluszki (5-7 cm). Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, ponownie w bułce tartej. Smażymy na oleju, z każdej strony na rumiano. Podajemy jako dodatek do dań głównych. Świetnie smakują też z dodatkiem sosu czosnkowego.