Do góry

Dania główne Przepis na:

Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym

Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2305 Ocena: 50988

Dodano:

Odsłon: 3928

Wspaniały dodatek dodań głównych.

Składniki

  • 800 g ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 125 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • mielona gałka muszkatołowa
  • pieprz biały mielony
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym

Przygotowanie


  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę.

    Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną gałki muszkatołowej.

    Sos dodajemy do ziemniaków, dokładnie łączymy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń