Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek dodań głównych.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 154
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 154
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną gałki muszkatołowej. Sos dodajemy do ziemniaków, dokładnie łączymy.