Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę , że dzisiejszy obiad mimo swojej prostoty zachwyca nie jedną osobę i przywołuje wspomnienia z rodzinnego domu. Z czym podać ? Zapraszam . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/placki-ziemniaczane-z-soda.html
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 531
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 166
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 531
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 166
Składniki
Ziemniaki obieramy , myjemy , osuszamy . Jeżeli używamy tarki ręcznej zostawiamy ziemniaki w całości .Jeżeli używamy maszynki do tarcia ziemniaków , kroimy je na pół wzdłuż . Ścieramy . Usuwamy wszystkie twarde kawałki - jeśli robimy to na maszynce. Dodajemy 2 całe jajka , sól ,śmietanę . Mieszamy drewnianą łyżką . W kolejnym kroku dosypujemy stopniowo mąkę oraz sodę oczyszczoną i dokładnie mieszamy . Mąki dodajemy tyle , aby konsystencja połączonych składników była dosyć gęsta , ale jednocześnie aby swobodnie można było nabierać na łyżkę . Dobra konsystencja to taka , która po nabraniu na łyżkę swobodnie spada a jednocześnie po nałożeniu na patelnię utrzymuje się na miejscu . Na rozgrzany olej nakładamy dużą łyżką stołową ciasto . Smażymy na średnim ogniu z obydwu stron na rumiany kolor .