Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam dla Was chyba już nieco zapomniany przepis na prosty, szybki i jednocześnie pyszny obiad. Zapraszam do zrobienia puszystych racuchów z jabłkami (z podanych składników wychodzi około 18 racuchów).
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30978
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5042
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30978
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5042
Składniki
Zaczynamy od lekkiego podgrzania mleka. Do miski wbijamy jajka i dodajemy ciepłe mleko. Całość rozbełtać rózgą lub zmiksować. Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i sodą oczyszczoną. Całość wymieszać na gładką masę. Na koniec dodać cynamon i wymieszać.
Ciasto n a razie odłożyć na bok. Teraz obieramy jabłka i ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.