Do góry

Dania główne Przepis na:

Puszyste racuchy z jabłkami

Puszyste racuchy z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 2209

Dodano:

Odsłon: 3762

Tym razem mam dla Was chyba już nieco zapomniany przepis na prosty, szybki i jednocześnie pyszny obiad. Zapraszam do zrobienia puszystych racuchów z jabłkami (z podanych składników wychodzi około 18 racuchów).

Składniki

  • 2 jajka
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Cynamon
  • 4 jabłka
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od lekkiego podgrzania mleka. Do miski wbijamy jajka i dodajemy ciepłe mleko. Całość rozbełtać rózgą lub zmiksować. Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i sodą oczyszczoną. Całość wymieszać na gładką masę. Na koniec dodać cynamon i wymieszać.

  2. Ciasto n a razie odłożyć na bok. Teraz obieramy jabłka i ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.

    Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń