Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam dla Was chyba już nieco zapomniany przepis na prosty, szybki i jednocześnie pyszny obiad. Zapraszam do zrobienia puszystych racuchów z jabłkami (z podanych składników wychodzi około 18 racuchów).
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Zaczynamy od lekkiego podgrzania mleka. Do miski wbijamy jajka i dodajemy ciepłe mleko. Całość rozbełtać rózgą lub zmiksować. Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i sodą oczyszczoną. Całość wymieszać na gładką masę. Na koniec dodać cynamon i wymieszać.
Ciasto n a razie odłożyć na bok. Teraz obieramy jabłka i ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.