Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam dla Was chyba już nieco zapomniany przepis na prosty, szybki i jednocześnie pyszny obiad. Zapraszam do zrobienia puszystych racuchów z jabłkami (z podanych składników wychodzi około 18 racuchów).
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 92
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 542
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 72
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 92
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 542
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 72
Składniki
Zaczynamy od lekkiego podgrzania mleka. Do miski wbijamy jajka i dodajemy ciepłe mleko. Całość rozbełtać rózgą lub zmiksować. Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i sodą oczyszczoną. Całość wymieszać na gładką masę. Na koniec dodać cynamon i wymieszać.
Ciasto n a razie odłożyć na bok. Teraz obieramy jabłka i ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.