Do góry

Dania główne Przepis na:

Puttanesca

Puttanesca

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3990

Dodano:

Odsłon: 1010

I znów makaron;)

Składniki

  • 400g makaronu,
  • 2 ząbki posiekanego czosnku,
  • 3 filety anchois,
  • 2 papryczki chili /opcjonalnie, jeżeli nie lubicie dodajcie pół/,
  • garść posiekanych czarnych oliwek,
  • 2 puszki pomidorów,
  • parmezan do posypania,
  • oliwa z oliwek,
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Puttanesca

Przygotowanie

  1. Nastaw wodę na makaron i gotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Na głębszą patelnię wylej oliwę z oliwek dodaj czosnek, papryczkę chili i anchois. Smaż cały czas mieszając, aż anchois się rozpadnie. Dodaj pomidory i oliwki. Zagotuj sos. Gdy makaron będzie gotowy połącz z sosem. Posyp parmezanem. Smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń