Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia regionalna z Wielkopolski
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę. Pietruszkę, lubczyk i tymianek wymieszałem z łyżką oliwy, szczyptą pieprzu i soli, obtoczyłem w nich mięso. Zrumieniłem na rozgrzanym oleju, przełożyłem do rondelka. Obrałem ziemniaki, pokroiłem w grubą kostkę, usmażyłem na oleju.
Tak przesmażone ziemniaki dodałem do mięsa. Cebulę i czosnek posiekałem drobno, zeszkliłem, doprawiłem szczyptą soli. Dodałem do mięsa z ziemniakami. Doprawiłem cukrem, uzupełniłem 4 łyżkami wody, zagotowałem, dusiłem, aż mięso było miękkie.