Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia regionalna z Wielkopolski
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 156
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 32
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8790
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 156
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 32
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8790
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę. Pietruszkę, lubczyk i tymianek wymieszałem z łyżką oliwy, szczyptą pieprzu i soli, obtoczyłem w nich mięso. Zrumieniłem na rozgrzanym oleju, przełożyłem do rondelka. Obrałem ziemniaki, pokroiłem w grubą kostkę, usmażyłem na oleju.
Tak przesmażone ziemniaki dodałem do mięsa. Cebulę i czosnek posiekałem drobno, zeszkliłem, doprawiłem szczyptą soli. Dodałem do mięsa z ziemniakami. Doprawiłem cukrem, uzupełniłem 4 łyżkami wody, zagotowałem, dusiłem, aż mięso było miękkie.