Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia regionalna z Wielkopolski
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 107
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 590
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 263
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 107
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 590
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 263
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę. Pietruszkę, lubczyk i tymianek wymieszałem z łyżką oliwy, szczyptą pieprzu i soli, obtoczyłem w nich mięso. Zrumieniłem na rozgrzanym oleju, przełożyłem do rondelka. Obrałem ziemniaki, pokroiłem w grubą kostkę, usmażyłem na oleju.
Tak przesmażone ziemniaki dodałem do mięsa. Cebulę i czosnek posiekałem drobno, zeszkliłem, doprawiłem szczyptą soli. Dodałem do mięsa z ziemniakami. Doprawiłem cukrem, uzupełniłem 4 łyżkami wody, zagotowałem, dusiłem, aż mięso było miękkie.