Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO!!!
nietłusty kawałek karkówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, do naczynia żaroodpornego wsypać wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować do lodówki na 2 godziny
mięso polać olejem rzepakowym, wlać wodę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C, piec około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas polewać karkówkę sosem z pieczenia, można też z 2 razy obrócić mięso
po upieczeniu mięso dobrze wystudzić i schować do lodówki, usunąć nici i można kroić porcje
Moje ulubione rolady to te z wieprzowiny a dokładniej z karkówki. Odrobina tł...
Odsłon: 32865
Co dziś macie na obiad przy niedzieli ? U nas karkówka w jednej przyprawie pi...
Odsłon: 22836
Tej marynaty używam do grillowanego mięsa lub poprostu do dań z piekarnika. J...
Odsłon: 44107
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 249
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 108
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 204
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 272
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 249
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 108
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 204
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 272
Składniki
nietłusty kawałek karkówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, do naczynia żaroodpornego wsypać wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować do lodówki na 2 godziny
mięso polać olejem rzepakowym, wlać wodę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C, piec około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas polewać karkówkę sosem z pieczenia, można też z 2 razy obrócić mięso
po upieczeniu mięso dobrze wystudzić i schować do lodówki, usunąć nici i można kroić porcje
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 6
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 259