Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO!!!
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 700
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 120
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 279
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 367
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1125
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 700
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 120
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 279
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 367
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1125
Składniki
nietłusty kawałek karkówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, do naczynia żaroodpornego wsypać wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować do lodówki na 2 godziny
mięso polać olejem rzepakowym, wlać wodę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C, piec około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas polewać karkówkę sosem z pieczenia, można też z 2 razy obrócić mięso
po upieczeniu mięso dobrze wystudzić i schować do lodówki, usunąć nici i można kroić porcje