Do góry

Dania główne Przepis na:

pyszna do pieczywa karkówka z piekarnika...

pyszna do pieczywa karkówka z piekarnika...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1508

Dodano:

Odsłon: 15995

karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO!!!

Składniki

  • karkówka wieprzowa 1,3 kg
  • przyprawa do ziemniaków 1 opakowanie
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona 1 łyżeczka
  • kurkuma mielona 1 łyżeczka
  • rozmaryn 3 łyżeczki
  • olej rzepakowy Rapso 1/4 szklanki
  • woda 3/4 szklanki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. nietłusty kawałek karkówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, do naczynia żaroodpornego wsypać wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować do lodówki na 2 godziny

  2. mięso polać olejem rzepakowym, wlać wodę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C, piec około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas polewać karkówkę sosem z pieczenia, można też z 2 razy obrócić mięso

  3. po upieczeniu mięso dobrze wystudzić i schować do lodówki, usunąć nici i można kroić porcje

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń