Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie jest po prostu idealne jesienią. Rozgrzewające, pachnące, sycące, a składniki na wyciągnięcie ręki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4553
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4553
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Składniki
Posiekałam średniej wielkości główkę białej kapusty. Wrzuciłam do garnka, osoliłam i zalałam wodą do 3/4 objętości kapusty. Po około 5 minutach dodałam 2 łyżki majeranku, łyżkę słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki harissy (chilli), 4 ziela angielskie, 2 listki laurowe. Posiekałam 2 duże cebule i pęczek natki pietruszki, dużą marchewkę pokroiłam w cienkie plasterki, pętko dobrej kiełbasy pokroiłam w kosteczkę i wszystko dodałam do kapusty. Kiedy kapusta była miękka, dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Na patelni rozpuściłam 3 łyżki smalcu i kiedy był gorący wsypałam 3 łyżki mąki. Smażyłam do lekkiego zezłocenia, po czym dodałam do kapusty.