Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie jest po prostu idealne jesienią. Rozgrzewające, pachnące, sycące, a składniki na wyciągnięcie ręki.
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 242
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4577
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2674
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4761
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102248
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 242
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4577
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2674
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4761
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102248
Składniki
Posiekałam średniej wielkości główkę białej kapusty. Wrzuciłam do garnka, osoliłam i zalałam wodą do 3/4 objętości kapusty. Po około 5 minutach dodałam 2 łyżki majeranku, łyżkę słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki harissy (chilli), 4 ziela angielskie, 2 listki laurowe. Posiekałam 2 duże cebule i pęczek natki pietruszki, dużą marchewkę pokroiłam w cienkie plasterki, pętko dobrej kiełbasy pokroiłam w kosteczkę i wszystko dodałam do kapusty. Kiedy kapusta była miękka, dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Na patelni rozpuściłam 3 łyżki smalcu i kiedy był gorący wsypałam 3 łyżki mąki. Smażyłam do lekkiego zezłocenia, po czym dodałam do kapusty.