Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie jest po prostu idealne jesienią. Rozgrzewające, pachnące, sycące, a składniki na wyciągnięcie ręki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12590
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13654
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12590
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13654
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Składniki
Posiekałam średniej wielkości główkę białej kapusty. Wrzuciłam do garnka, osoliłam i zalałam wodą do 3/4 objętości kapusty. Po około 5 minutach dodałam 2 łyżki majeranku, łyżkę słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki harissy (chilli), 4 ziela angielskie, 2 listki laurowe. Posiekałam 2 duże cebule i pęczek natki pietruszki, dużą marchewkę pokroiłam w cienkie plasterki, pętko dobrej kiełbasy pokroiłam w kosteczkę i wszystko dodałam do kapusty. Kiedy kapusta była miękka, dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Na patelni rozpuściłam 3 łyżki smalcu i kiedy był gorący wsypałam 3 łyżki mąki. Smażyłam do lekkiego zezłocenia, po czym dodałam do kapusty.