Do góry

Dania główne Przepis na:

Pyszna jesienna kapusta

Pyszna jesienna kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 6803

Dodano:

Odsłon: 13232

Takie danie jest po prostu idealne jesienią. Rozgrzewające, pachnące, sycące, a składniki na wyciągnięcie ręki.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Posiekałam średniej wielkości główkę białej kapusty. Wrzuciłam do garnka, osoliłam i zalałam wodą do 3/4 objętości kapusty. Po około 5 minutach dodałam 2 łyżki majeranku, łyżkę słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki harissy (chilli), 4 ziela angielskie, 2 listki laurowe. Posiekałam 2 duże cebule i pęczek natki pietruszki, dużą marchewkę pokroiłam w cienkie plasterki, pętko dobrej kiełbasy pokroiłam w kosteczkę i wszystko dodałam do kapusty.
    Kiedy kapusta była miękka, dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Na patelni rozpuściłam 3 łyżki smalcu i kiedy był gorący wsypałam 3 łyżki mąki. Smażyłam do lekkiego zezłocenia, po czym dodałam do kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń