Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszna szynka z warzywami po chłopsku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Szynkę umyć, osuszyć. Skórkę lekko ponacinać na krzyż. Mięso natrzeć solą, pieprzem, kminkiem i roztartym czosnkiem. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Cebule obrać i pokroić na plasterki. Smalec rozgrzać w brytfannie, obsmażyć na nim mięso kilka minut tak, by podpiekło się ze wszystkich stron.
Piec 30 minut w temp. 220 st.C. Zmniejszyć temp. do 170 st. C, uzupełnić wodę, dodać cebulę. Piec jeszcze godzinę. Włożyć obrane i pokrojone ziemniaki. Znów piec 30 minut. Podawać razem z upieczonymi warzywami.Źródło: Twoje Imperium