Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czerwone mięso przygotowane w prosty sposób smakuje każdemu a podane z dodatkami tworzy pyszne danie
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 70
Kotlety z kapusty z dodatkiem gotowanego kalafiora i posiekanej natki pietrus...
Odsłon: 1118
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 832
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 70
Kotlety z kapusty z dodatkiem gotowanego kalafiora i posiekanej natki pietrus...
Odsłon: 1118
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 832
Składniki
Umyte I osuszonej mięso zbic lekko zę wszystkich stron tłuczkiem. Naszpikowac pasemkami słoniny otoczonymi w soli I pieprzu, po czym natrzeć dobrze solą i czosnkiem i i obsmażyć dookoła na gorącym tłuszczu, tak by uzyskało ładny brązowy kolor. Następnie dodać tyle wody by mięso było w niej zanurzone do połowy, dodać włoszczyznę i przyprawy. Dusić 2 - 3 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso stanie się miękkie, wyjąć je i przyrządzić Sos; mąkę dokładnie wymieszać z wodą I wlać do wywaru pozostałego z duszenia miesa i zagotować. Można Sos przetrzeć przez sito aby był zupełnie gładki. Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką. Gotowe. SMACZNEGO!!!