Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czerwone mięso przygotowane w prosty sposób smakuje każdemu a podane z dodatkami tworzy pyszne danie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16906
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 111
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 328
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 856
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24359
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16906
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 111
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 328
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 856
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24359
Składniki
Umyte I osuszonej mięso zbic lekko zę wszystkich stron tłuczkiem. Naszpikowac pasemkami słoniny otoczonymi w soli I pieprzu, po czym natrzeć dobrze solą i czosnkiem i i obsmażyć dookoła na gorącym tłuszczu, tak by uzyskało ładny brązowy kolor. Następnie dodać tyle wody by mięso było w niej zanurzone do połowy, dodać włoszczyznę i przyprawy. Dusić 2 - 3 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso stanie się miękkie, wyjąć je i przyrządzić Sos; mąkę dokładnie wymieszać z wodą I wlać do wywaru pozostałego z duszenia miesa i zagotować. Można Sos przetrzeć przez sito aby był zupełnie gładki. Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką. Gotowe. SMACZNEGO!!!