Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czerwone mięso przygotowane w prosty sposób smakuje każdemu a podane z dodatkami tworzy pyszne danie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 91
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 804
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1571
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14197
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 91
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 804
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1571
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14197
Składniki
Umyte I osuszonej mięso zbic lekko zę wszystkich stron tłuczkiem. Naszpikowac pasemkami słoniny otoczonymi w soli I pieprzu, po czym natrzeć dobrze solą i czosnkiem i i obsmażyć dookoła na gorącym tłuszczu, tak by uzyskało ładny brązowy kolor. Następnie dodać tyle wody by mięso było w niej zanurzone do połowy, dodać włoszczyznę i przyprawy. Dusić 2 - 3 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso stanie się miękkie, wyjąć je i przyrządzić Sos; mąkę dokładnie wymieszać z wodą I wlać do wywaru pozostałego z duszenia miesa i zagotować. Można Sos przetrzeć przez sito aby był zupełnie gładki. Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką. Gotowe. SMACZNEGO!!!