Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie łatwe do przyrządzenia, niezbyt kosztowne.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6024
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 280
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24895
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6024
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 280
Składniki
Usmażyć 5-6 naleśników wg tradycyjnego przepisu /mleko, mąka, jaja/, z tym, że do ciasta przed smażeniem dodać trochę vegety lub innej tego typu przyprawy, można dodać trochę bazylii lub oregano. Zostawić do ostudzenia. Naleśniki można przyrządzić również dzień wcześniej.
Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowego z wołowym poddusić z niewielką ilością wody, jeśli mięso będzie chude podlać trochę oleju. Dodać 1 cebulę pokrojoną w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, 2 łyżkami ziół prowansalskich i dusić aż mięso będzie miękkie. Dodać fasolę czerwoną, opłukaną /1 puszka/ . Na sam koniec dodać niecały słoiczek przecieru pomidorowego. Całość dusić do momentu uzyskania dość gęstego farszu. Można ewentualnie zagęścić niewielką ilością mąki. Ostudzić.
Naleśniki nadziewać farszem, w brzegi włożyć trochę sera żółtego startego na drobne wiórki. Spiąć wykałaczkami. Gotowe naleśniki układać na blasze, obsypać serem według upodobań, jeden obok drugiego i zapiekać w piekarniku bądź opiekaczu.
Zapieczony naleśnik ułożyć na środku dużego talerza po bokach nałożyć surówki i polać je sosem zrobionym z jogurtu przyprawionego czosnkiem i dowolnymi przyprawami. SMACZNEGO :)