Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące proste danie na letnią kolację z przyjaciółmi lub każdą inną okazję :) W słonecznej Italii są bardzo popularne i istnieje kilka wersji tego pysznego dania. Warto spróbować. A więc Panie, Panowie... Kotolette di melanzane!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19797
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2941
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4070
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19797
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2941
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4070
Składniki
Bakłażany umyj, odetnij końcówki i pokrój na plastry o grubości ok 1,5 cm. Posyp je solą, zostaw na pół godziny żeby straciły gorycz. Potem dokładnie opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Mąkę i bułkę tartą wsyp do osobnych miseczek. Do trzeciej wbij jajka, dodaj sól i pieprz do smaku i rozbij widelcem. Panieruj plastry najpierw w mące, potem jajku, na koniec obtocz w bułce tartej.
Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu ale nie na bardzo silnym ogniu. Smaż z obu stron na złoto. Przekładaj na talerz przykryty ręcznikiem papierowym żeby odsączyć z tłuszczu.
Podawaj gorące z ulubionym sosem pomidorowym.
Smacznego