Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 2391
Dodano: 18.11.2020
Odsłon: 464
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu.Odstawiamy do wystygnięcia.Jeśli nie macie mięsa mielonego gotowego to można kupić piersi z kurczaka i zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Na patelnię wlewamy olej,cebulkę kroimy w drobną kosteczkę a marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.Nastepnie pokrojoną cebulkę i startą marchewkę wrzucamy na olej i przesmażamy parę minut.Odstawiamy do wystudzenia :).
Mięso mielone wrzucamy do miski dodajemy cebulkę z marchewką i kaszę.Wszystko mieszamy do połączenia się składników doprawiamy według siebie.Ja dodałam przyprawę do kurczaka sól pieprz :).
Formujemy w rękach małe kuleczki jeśli będą się lepić dłonie moczymy w zimnej wodzie.Klopsy układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy passatą.Jeśli passata jest gęsta dolewamy trochę wody i doprawiamy do smaku.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i zapiekamy ok.45 min.Podajemy np.z surówką.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 19 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz