Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na wykorzystanie zalegających w zamrażalniku skrawków mięsa i wędliny.
Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna płuczemy i gotujemy z dodatkiem liści laurowych i grzybków do miękkości. Mięso, wędliny kroimy w kostkę. Najpierw na patelni przesmażamy mięso, kiedy będzie już gotowe przekładamy je do rondla i na tej samej patelni smażymy wędliny przez kilka minut. (Jeśli przy smażeniu wędlin powstanie dużo tłuszczu polecam go odlać) Dodajemy to do mięsa, podlewamy szklanką wody i dusimy do miękkości pod przykryciem, w międzyczasie dodajemy kostkę rosołową
Boczek i cebulkę kroimy w kosteczkę, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy boczek, po kilku minutach cebulę i chwilę jeszcze razem smażymy. Łazanki gotujemy, ale tak, żeby były lekko twardawe.
Kiedy kapusta i mięso będą już miękkie wkładamy wszystkie składniki do jednego garnka, nastawiamy na mały ogień, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, dodajemy troszkę koncentratu (jeśli potrawa wydaje się zbyt sucha najpierw rozrabiamy go z odrobiną wody). trzymamy na ogniu przez jakieś 15-20 minut, często mieszając. Najsmaczniejsze są na drugi dzień. Życzę smacznego:)
Jeśli tak jak ja macie problem co zrobić z mięsem z rosołu to koniecznie musi...
Odsłon: 11615
Proponuję dziś przepis na pyszne łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami. Pro...
Odsłon: 5169
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 492
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 202
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1703
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 51
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 492
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 202
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1703
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 51
Składniki
Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna płuczemy i gotujemy z dodatkiem liści laurowych i grzybków do miękkości. Mięso, wędliny kroimy w kostkę. Najpierw na patelni przesmażamy mięso, kiedy będzie już gotowe przekładamy je do rondla i na tej samej patelni smażymy wędliny przez kilka minut. (Jeśli przy smażeniu wędlin powstanie dużo tłuszczu polecam go odlać) Dodajemy to do mięsa, podlewamy szklanką wody i dusimy do miękkości pod przykryciem, w międzyczasie dodajemy kostkę rosołową
Boczek i cebulkę kroimy w kosteczkę, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy boczek, po kilku minutach cebulę i chwilę jeszcze razem smażymy. Łazanki gotujemy, ale tak, żeby były lekko twardawe.
Kiedy kapusta i mięso będą już miękkie wkładamy wszystkie składniki do jednego garnka, nastawiamy na mały ogień, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, dodajemy troszkę koncentratu (jeśli potrawa wydaje się zbyt sucha najpierw rozrabiamy go z odrobiną wody). trzymamy na ogniu przez jakieś 15-20 minut, często mieszając. Najsmaczniejsze są na drugi dzień. Życzę smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Dania główne
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Potrawka z kiełbaski
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 51
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety mielone to polska klasyka, która obowiązkowo musi znaleźć się w menu...
Odsłon: 85