Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu naleśniki, które sprawdzą się również jako główne danie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17287
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 452
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17287
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 452
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Mąkę, jaja, mleko, wodę, olej zmiksować ze szczyptą soli. Odstawić na 30 minut.
Farsz: Cebulę drobno pokroić. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Nagrzać patelnię, wlać odrobinę oleju i usmażyć powyższe składniki do momentu odparowania wody z pieczarek. Na koniec przestudzić. Ser i jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z podsmażonymi pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekaną natkę pietruszki.
Usmażyć naleśniki, nakładać farsz i dowolnie składać.