Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu naleśniki, które sprawdzą się również jako główne danie.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 882
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3124
Polecam.
Odsłon: 1929
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 882
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3124
Polecam.
Odsłon: 1929
Składniki
Mąkę, jaja, mleko, wodę, olej zmiksować ze szczyptą soli. Odstawić na 30 minut.
Farsz: Cebulę drobno pokroić. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Nagrzać patelnię, wlać odrobinę oleju i usmażyć powyższe składniki do momentu odparowania wody z pieczarek. Na koniec przestudzić. Ser i jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z podsmażonymi pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekaną natkę pietruszki.
Usmażyć naleśniki, nakładać farsz i dowolnie składać.