Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z truskawkami to prawdziwy zwiastun lata! Typowe danie na ciepłe dni, kiedy mamy pod dostatkiem przeróżnych owoców. Schowane w mięciutkim cieście owoce to przepysze "plain food"!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1020
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 103
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1143
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 201
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1020
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 103
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1143
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 201
Składniki
Truskawki oczyść z szypułek, umyj, osusz i pokrój małe kawałki. Mąkę połącz z solą. Zrób wgłębienie, dodaj olej oraz żółtko. Mieszając łyżką składniki pomału dolewaj wodę. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiaj dłońmi do uzyskania jednolitego ciasta tworząc kulę.Owinlń folią spożywczą. Przykryj ściereczką bawełnianą i zostaw na 15 minut, aby odpoczęło. Ciasto rozwałkuj i wykrój krążki. Na środek połóż pokrojone truskawki i dokładnie sklej boki.Gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia pierogów. zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby przerwać gotowanie. Przed podaniem polej roztopionym masłem, posypane cukrem lub z keksem śmietany. Smacznego!