Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z truskawkami to prawdziwy zwiastun lata! Typowe danie na ciepłe dni, kiedy mamy pod dostatkiem przeróżnych owoców. Schowane w mięciutkim cieście owoce to przepysze "plain food"!
Truskawki oczyść z szypułek, umyj, osusz i pokrój małe kawałki.
Mąkę połącz z solą. Zrób wgłębienie, dodaj olej oraz żółtko. Mieszając łyżką składniki pomału dolewaj wodę. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiaj dłońmi do uzyskania jednolitego ciasta tworząc kulę.Owinlń folią spożywczą. Przykryj ściereczką bawełnianą i zostaw na 15 minut, aby odpoczęło.
Ciasto rozwałkuj i wykrój krążki. Na środek połóż pokrojone truskawki i dokładnie sklej boki.Gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia pierogów. zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby przerwać gotowanie. Przed podaniem polej roztopionym masłem, posypane cukrem lub z keksem śmietany.
Smacznego!
Truskawki janginizowane to doskonała alternatywa dla tradycyjnego dżemu. Różn...
Odsłon: 3977
Całe owoce truskawek z słodkim syropie to świetny dodatek do naleśników i des...
Odsłon: 206
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1327
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 144
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 180
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1327
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 144
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 180
Składniki
Truskawki oczyść z szypułek, umyj, osusz i pokrój małe kawałki. Mąkę połącz z solą. Zrób wgłębienie, dodaj olej oraz żółtko. Mieszając łyżką składniki pomału dolewaj wodę. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiaj dłońmi do uzyskania jednolitego ciasta tworząc kulę.Owinlń folią spożywczą. Przykryj ściereczką bawełnianą i zostaw na 15 minut, aby odpoczęło. Ciasto rozwałkuj i wykrój krążki. Na środek połóż pokrojone truskawki i dokładnie sklej boki.Gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia pierogów. zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby przerwać gotowanie. Przed podaniem polej roztopionym masłem, posypane cukrem lub z keksem śmietany. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Dania główne
Kurczak pieczony na butelce z piwem
Dania główne
Kaczka z kapustą czerwoną i kluskami
Dania główne
Drobiowy rożek z pieczarkami
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Moje tradycyjne danie na niedzielny obiad :) Schabowy, ziemniaki i surówka ze...
Odsłon: 156
Kurczak pieczony na butelce z piwem
Kurczak pieczony na butelce piwa smakuje wyśmienicie. Wyciekające piwo oblewa...
Odsłon: 163