Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z truskawkami to prawdziwy zwiastun lata! Typowe danie na ciepłe dni, kiedy mamy pod dostatkiem przeróżnych owoców. Schowane w mięciutkim cieście owoce to przepysze "plain food"!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 158
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21568
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 158
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21568
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Składniki
Truskawki oczyść z szypułek, umyj, osusz i pokrój małe kawałki. Mąkę połącz z solą. Zrób wgłębienie, dodaj olej oraz żółtko. Mieszając łyżką składniki pomału dolewaj wodę. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiaj dłońmi do uzyskania jednolitego ciasta tworząc kulę.Owinlń folią spożywczą. Przykryj ściereczką bawełnianą i zostaw na 15 minut, aby odpoczęło. Ciasto rozwałkuj i wykrój krążki. Na środek połóż pokrojone truskawki i dokładnie sklej boki.Gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia pierogów. zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby przerwać gotowanie. Przed podaniem polej roztopionym masłem, posypane cukrem lub z keksem śmietany. Smacznego!