Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na placki z cukinii w zupełnie innym wydaniu? Są proste w przygotowaniu, bez dodatku mąki i dozwolone w diecie ketogenicznej. Do ich przygotowania użyliśmy sera cheddar, ale możecie śmiało wybrać inny twardy ser.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1176
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1176
Składniki
Masło klarowane do smażenia
Cukinię dokładnie umyj i osusz, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Połącz ze sobą ser i cukinie, wbij jajko, przypraw do smaku. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Masę nabieraj łyżką i wykładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż z obu stron do zarumienia.
Usmażone placuszki wykładaj na papier ręcznikowy.