Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na placki z cukinii w zupełnie innym wydaniu? Są proste w przygotowaniu, bez dodatku mąki i dozwolone w diecie ketogenicznej. Do ich przygotowania użyliśmy sera cheddar, ale możecie śmiało wybrać inny twardy ser.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112854
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 331
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 396
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 708
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112854
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 331
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 396
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 708
Składniki
Masło klarowane do smażenia
Cukinię dokładnie umyj i osusz, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Połącz ze sobą ser i cukinie, wbij jajko, przypraw do smaku. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Masę nabieraj łyżką i wykładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż z obu stron do zarumienia.
Usmażone placuszki wykładaj na papier ręcznikowy.