Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonne ale za to smaczne. Można przyrządzić zarówno na grillu jak i w piekarniku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 496
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 496
Składniki
Kurczaka kroimy w sporą kostkę, składniki marynaty mieszamy i zalewamy nią mięso. Wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc). Papryki kroimy w dużą kostkę, pieczarki na pół, cukinię przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki. Cebulę kroimy w ósemki a boczek w dużą kostkę.
Nadziewamy wszystkie składniki na patyczki według własnego uznania, układamy na tacce i posypujemy pieprzem i solą. Jeśli przyrządzamy szaszłyki w piekarniku wstawiamy je na ok. 30 minut (170 stopni). Podajemy z pieczywem i ulubionym sosem (u mnie czosnkowy)