Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonne ale za to smaczne. Można przyrządzić zarówno na grillu jak i w piekarniku.
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14456
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 181
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 139
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14456
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 181
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 139
Składniki
Kurczaka kroimy w sporą kostkę, składniki marynaty mieszamy i zalewamy nią mięso. Wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc). Papryki kroimy w dużą kostkę, pieczarki na pół, cukinię przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki. Cebulę kroimy w ósemki a boczek w dużą kostkę.
Nadziewamy wszystkie składniki na patyczki według własnego uznania, układamy na tacce i posypujemy pieprzem i solą. Jeśli przyrządzamy szaszłyki w piekarniku wstawiamy je na ok. 30 minut (170 stopni). Podajemy z pieczywem i ulubionym sosem (u mnie czosnkowy)