Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyżądzone żeberka świetnie nadają się na przyjęcia,znikną z talerza błyskawicznie.Wypróbowałam!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Składniki
żeberka dzielimy na cześci(co 2 kosteczke) nacieramy pieprzep,czerwoną papryką i przyprawą do mięsa,nastepnie odkładamy do lodówki na ok 30 min.W tym czasie kroimy cebule w piórka a pieczarki w plasterki.Pieczarki razem z cebulą lekko podsmażamy.Wyciągamy żeberka i smażymy na patelni z obu stron tak aby sie lekko zarumieniły.Następnie przekładamy je do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do tem 180st na ok 15 min ,po tym czasie dodajemy wcześniej podsmażoną cebulkę i pieczarki i lekko mieszamy.Pieczemy wszystko razem następne 15 min.Mi najlepiej smakują z chlebkiem własnej roboty ale z ziemniaczkami są również dobre.