Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś fajnie sprawdzi się na niedzielny obiad. Polecam!
Piekarnik, blaszka do pieczenia
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6193
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8696
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6193
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8696
Składniki
Przed pieczeniem łososia namaczamy w wodzie z cytryną (10 - 15 minut). Po wyciągnięciu i wysuszeniu ryby, kroimy ją na paski (2 cm) układamy na blaszkę.
Następnie papryki, pomidory i czosnek kroimy w paski i wykładamy na rybę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Tak gotową rybę wkładamy do piekarnika na 180 stopnie na 12 minut z termoobiegiem, ale jeżeli piekarnik jest mocny trzeba zmniejszyć czas pieczenia, aby ryba nie była za słucha. Smacznego!!!