Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś fajnie sprawdzi się na niedzielny obiad. Polecam!
Piekarnik, blaszka do pieczenia
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4097
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416116
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2779
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4097
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416116
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2779
Składniki
Przed pieczeniem łososia namaczamy w wodzie z cytryną (10 - 15 minut). Po wyciągnięciu i wysuszeniu ryby, kroimy ją na paski (2 cm) układamy na blaszkę.
Następnie papryki, pomidory i czosnek kroimy w paski i wykładamy na rybę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Tak gotową rybę wkładamy do piekarnika na 180 stopnie na 12 minut z termoobiegiem, ale jeżeli piekarnik jest mocny trzeba zmniejszyć czas pieczenia, aby ryba nie była za słucha. Smacznego!!!