Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś fajnie sprawdzi się na niedzielny obiad. Polecam!
Piekarnik, blaszka do pieczenia
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2575
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 728
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1528
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13988
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2575
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 728
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1528
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13988
Składniki
Przed pieczeniem łososia namaczamy w wodzie z cytryną (10 - 15 minut). Po wyciągnięciu i wysuszeniu ryby, kroimy ją na paski (2 cm) układamy na blaszkę.
Następnie papryki, pomidory i czosnek kroimy w paski i wykładamy na rybę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Tak gotową rybę wkładamy do piekarnika na 180 stopnie na 12 minut z termoobiegiem, ale jeżeli piekarnik jest mocny trzeba zmniejszyć czas pieczenia, aby ryba nie była za słucha. Smacznego!!!