Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś fajnie sprawdzi się na niedzielny obiad. Polecam!
Piekarnik, blaszka do pieczenia
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 657
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1211
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 657
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1211
Składniki
Przed pieczeniem łososia namaczamy w wodzie z cytryną (10 - 15 minut). Po wyciągnięciu i wysuszeniu ryby, kroimy ją na paski (2 cm) układamy na blaszkę.
Następnie papryki, pomidory i czosnek kroimy w paski i wykładamy na rybę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Tak gotową rybę wkładamy do piekarnika na 180 stopnie na 12 minut z termoobiegiem, ale jeżeli piekarnik jest mocny trzeba zmniejszyć czas pieczenia, aby ryba nie była za słucha. Smacznego!!!