Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne fit danie: czosnkowy dorsz z puree warzywnym i czarnuszką, podany z surówką z kapusty. Więcej na blogu. Polecam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Robimy marynatę do dorsza: w miseczce mieszamy oliwę, przeciśnięty czosnek, sól himalajską, pieprz ziołowy i paprykę słodką. Smarujemy marynatą rybę i zawijamy w folię. Pieczemy w piekarniku w 200st.C ok. 15 minut. Gotujemy w skórkach ziemniaki, marchew i pietruszkę. Ugotowane warzywa obieramy i blendujemy z niewielkim dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Kontrolujemy konsystencję. Upieczoną rybę podajemy z cytryną i natką pietruszki, obok wykładamy puree warzywne, posypujemy czarnuszką. Do tego podajemy surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego!