Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne fit danie: czosnkowy dorsz z puree warzywnym i czarnuszką, podany z surówką z kapusty. Więcej na blogu. Polecam!
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Robimy marynatę do dorsza: w miseczce mieszamy oliwę, przeciśnięty czosnek, sól himalajską, pieprz ziołowy i paprykę słodką. Smarujemy marynatą rybę i zawijamy w folię. Pieczemy w piekarniku w 200st.C ok. 15 minut. Gotujemy w skórkach ziemniaki, marchew i pietruszkę. Ugotowane warzywa obieramy i blendujemy z niewielkim dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Kontrolujemy konsystencję. Upieczoną rybę podajemy z cytryną i natką pietruszki, obok wykładamy puree warzywne, posypujemy czarnuszką. Do tego podajemy surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego!