Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne fit danie: czosnkowy dorsz z puree warzywnym i czarnuszką, podany z surówką z kapusty. Więcej na blogu. Polecam!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4638
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418217
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4638
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418217
Składniki
Robimy marynatę do dorsza: w miseczce mieszamy oliwę, przeciśnięty czosnek, sól himalajską, pieprz ziołowy i paprykę słodką. Smarujemy marynatą rybę i zawijamy w folię. Pieczemy w piekarniku w 200st.C ok. 15 minut. Gotujemy w skórkach ziemniaki, marchew i pietruszkę. Ugotowane warzywa obieramy i blendujemy z niewielkim dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Kontrolujemy konsystencję. Upieczoną rybę podajemy z cytryną i natką pietruszki, obok wykładamy puree warzywne, posypujemy czarnuszką. Do tego podajemy surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego!