Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne fit danie: czosnkowy dorsz z puree warzywnym i czarnuszką, podany z surówką z kapusty. Więcej na blogu. Polecam!
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 55
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1697
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 55
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1697
Składniki
Robimy marynatę do dorsza: w miseczce mieszamy oliwę, przeciśnięty czosnek, sól himalajską, pieprz ziołowy i paprykę słodką. Smarujemy marynatą rybę i zawijamy w folię. Pieczemy w piekarniku w 200st.C ok. 15 minut. Gotujemy w skórkach ziemniaki, marchew i pietruszkę. Ugotowane warzywa obieramy i blendujemy z niewielkim dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Kontrolujemy konsystencję. Upieczoną rybę podajemy z cytryną i natką pietruszki, obok wykładamy puree warzywne, posypujemy czarnuszką. Do tego podajemy surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego!