Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do obiadu
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5776
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9591
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 276
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5776
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9591
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 276
Składniki
Kalafior obrać z liści i podzielić na średniej wielkości różyczki, dokładnie umyć. Umyte różyczki przełożyć do garnka, zalać lekko osoloną wodą i gotować 20 - 25 min. Ugotowany kalafior łyżka cedzakową wyjmujemy na półmisek i zostawiamy do wystygnięcia. Do miski wbić jajka i roztrzepać, następnie dodać mleko I ponownie wymieszać. Całość doprawić solą, pieprzem i czosnkiem i odrobiną ziół ( przypraw według uznania ). Wystudzone różyczki kalafiora dokładnie namoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej ( czynność powtórzyć tzw. podwójna panierka ). Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i smażyć różyczki z każdej możliwej strony, aż będą złociste ( lub mocniej jeśli ktoś lubi bardziej przysmażone). Na talerzach rozłożyć po garści listków sałaty Roszpunki i ułożyć na nich po kilka różyczek kalafiora. Podawać z puree ziemniaczanym i jajkiem sadzonym. SMACZNEGO !!!