Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno jest tutaj wielu zwolenników pyz i klusek z ziemniaków. Mam dla Was pyszną propozycję, na smaczne i szybkie danie. Pyzy można podawać z sosem pieczarkowym lub mięsnym, ze smażoną cebulką lub polane masłem.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13670
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1183
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13670
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1183
Składniki
Ziemniaki obierz. Pięć ugotuj i dobrze ostudź. Przeciśnij przez praskę lub ubij tłuczkiem do ziemniaków. Kolejne pięć zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odczekaj chwilę i odciśnij je w rękach z nadmiaru soku. Następnie połącz ziemniaki ugotowane ze surowymi odciśniętymi. Dodaj skrobię ziemniaczaną. Zagnieć rękami, aby powstała jednolita masa. Formuj kulki i gotuj w osolonej wodzie. Pyzy wrzucamy na gotującą się wodę. Następnie zmniejszamy grzanie. Gotujemy od 8-10 minut.