Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno jest tutaj wielu zwolenników pyz i klusek z ziemniaków. Mam dla Was pyszną propozycję, na smaczne i szybkie danie. Pyzy można podawać z sosem pieczarkowym lub mięsnym, ze smażoną cebulką lub polane masłem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7671
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7671
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Ziemniaki obierz. Pięć ugotuj i dobrze ostudź. Przeciśnij przez praskę lub ubij tłuczkiem do ziemniaków. Kolejne pięć zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odczekaj chwilę i odciśnij je w rękach z nadmiaru soku. Następnie połącz ziemniaki ugotowane ze surowymi odciśniętymi. Dodaj skrobię ziemniaczaną. Zagnieć rękami, aby powstała jednolita masa. Formuj kulki i gotuj w osolonej wodzie. Pyzy wrzucamy na gotującą się wodę. Następnie zmniejszamy grzanie. Gotujemy od 8-10 minut.