Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy śląskie ze skwarkami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2498
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 184
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2498
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 184
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Składniki
Mięso zmiel w maszynce. Podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj z odrobiną wywaru.
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy ostygną, również przepuść je przez maszynkę i zagnieć z mąką ziemniaczaną oraz wodą.
Z masy ulep kule, a ich środek wypełnij łyżeczką mięsnego farszu.
4. Tak przygotowane pyzy gotuj około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wrzątku. Przed podaniem okraś je podsmażoną słoniną.Źródło: Kurier TV