Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy śląskie ze skwarkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 122
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 72
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 122
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 72
Składniki
Mięso zmiel w maszynce. Podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj z odrobiną wywaru.
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy ostygną, również przepuść je przez maszynkę i zagnieć z mąką ziemniaczaną oraz wodą.
Z masy ulep kule, a ich środek wypełnij łyżeczką mięsnego farszu.
4. Tak przygotowane pyzy gotuj około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wrzątku. Przed podaniem okraś je podsmażoną słoniną.Źródło: Kurier TV