Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki obiad, okrągłe kluchy, pyzy nadziane dżemem to fajna alternatywa, gdy nie mamy dostępu do świeżych owoców.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1434
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12553
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1434
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12553
Składniki
Ser przełożyć do miski, dodać do niego kaszę mannę, mąkę pszenną, erytrytol ( ilość można regulować wedle smaku, można zamienić na zwykły cukier lub pominąć) , jajka i kilka kropli aromatu waniliowego ( jeśli sie chce i lubi). Zagnieść ręcznie jednolite ciasto, jeśli ciasto za bardzo się klei można podsypać trochę mąki. W garnku nastawić wodę na gotowanie. Z przygotowanego, zagniecionego ciasta brać jego nieduże porcje, spłaszczać, na rozpłaszczony placek nakładać trochę dżemu i sklejać placek, rolować z niego kulkę chowając przy tym dżem, zamykając dżem w środku. Ulepione kulki nadziane dżemem przekładać do gotującej się wody i wyławiać je łyżką cedzakową tak 2- 3 minuty po tym, jak wypłyną na powierzchnię wody.