Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy z mięsem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso ugotuj lub upiecz, zmiel. Dodaj pozostałe farszu (cebulę podsmaż na łyżce masła). Uformuj 18 kulek.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę, surowe zetrzyj na tarce lub w blenderze i pozostaw na 15 minut na sitku wyłożonym gazą, by ściekły, następnie odciśnij.
Oba rodzaje ziemniaków wymieszaj z mąką, jajkiem, pieprzem. Do kawałka ciasta wkładaj mięso, formuj kulki. Gotuj 4 minuty. Podawaj z boczkiem i cebulką.
CZAS.: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień