Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na typowo polskie danie, którym są pyzy z mięsem.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Przygotowanie Surowe ziemniaki trę, odciskam sok przez gazę. Łączę je z ugotowanymi przepuszczonymi przez maszynkę ziemniakami i mąką. Mieszam i wsypuję odrobinę soli. 2.Mięso łączę z jajkiem, szczyptą przyprawy i bułką tartą. 3.Z masy ziemniaczanej formuję kule. Do środka wkładam farsz. Pyzy pojedynczo wkładam do wrzątku. Gotuję na wolnym ogniu około 30 minut. 4.Kiedy pyzy się gotują przyrządzam omastę. Boczek i cebulę kroję w kostkę, dodaję pół łyżeczki przyprawy i smażę. 5.Podaję pyzy polane tłuszczem z boczkiem.