Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.01.2009
Odsłon: 20423
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie Surowe ziemniaki trę, odciskam sok przez gazę. Łączę je z ugotowanymi przepuszczonymi przez maszynkę ziemniakami i mąką. Mieszam i wsypuję odrobinę soli. 2.Mięso łączę z jajkiem, szczyptą przyprawy i bułką tartą. 3.Z masy ziemniaczanej formuję kule. Do środka wkładam farsz. Pyzy pojedynczo wkładam do wrzątku. Gotuję na wolnym ogniu około 30 minut. 4.Kiedy pyzy się gotują przyrządzam omastę. Boczek i cebulę kroję w kostkę, dodaję pół łyżeczki przyprawy i smażę. 5.Podaję pyzy polane tłuszczem z boczkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

kstr54 08 września 2014Zgłoś do usunięcia
Wygladaja smacznie,chociaz plaskie ale tez uwazam ze 30 min.to absolutnie za duzo rozleca sie na bank ,,,0 Kto głosował? | Odpowiedz

gocha01 11 października 2012Zgłoś do usunięcia
czemu one są takie plaskate? to chyba nie to zdjęcie0 Kto głosował? | Odpowiedz

geniast63 05 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
tez tak robie ale nigdy nie gotowalam ich 30 minut bo sie rozleca wystarczy pare minut po wyplyneciu na wierzch genia1 Kto głosował? | Odpowiedz