Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1967
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1967
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować a drugą połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę a starte ziemniaki odcisnąć z nadmiaru wody. Surowe i ugotowane ziemniaki połączyć razem, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko i sól, dobrze razem wymieszać i wyrobić ciasto. Na patelni podsmażyć na oleju posiekaną 1 cebulę, po chwili dodać starty czosnek i mięso, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem wymieszać i podsmażyć razem. Z ciasta oderwać kawałek, spłaszczyć, na środek nałożyć farsz, zlepić brzegi i uformować kulkę. Postąpić tak do wyczerpania składników. Pyzy gotować w osolonej wodzie na małym ogniu ok 5-8 min. Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle i polać nią ugotowane pyzy.