Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1145
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 83
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 785
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1145
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 83
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 785
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować a drugą połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę a starte ziemniaki odcisnąć z nadmiaru wody. Surowe i ugotowane ziemniaki połączyć razem, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko i sól, dobrze razem wymieszać i wyrobić ciasto. Na patelni podsmażyć na oleju posiekaną 1 cebulę, po chwili dodać starty czosnek i mięso, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem wymieszać i podsmażyć razem. Z ciasta oderwać kawałek, spłaszczyć, na środek nałożyć farsz, zlepić brzegi i uformować kulkę. Postąpić tak do wyczerpania składników. Pyzy gotować w osolonej wodzie na małym ogniu ok 5-8 min. Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle i polać nią ugotowane pyzy.