Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1730
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 230
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 175
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1730
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 230
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 175
Składniki
Połowę ziemniaków ugotować a drugą połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę a starte ziemniaki odcisnąć z nadmiaru wody. Surowe i ugotowane ziemniaki połączyć razem, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko i sól, dobrze razem wymieszać i wyrobić ciasto. Na patelni podsmażyć na oleju posiekaną 1 cebulę, po chwili dodać starty czosnek i mięso, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem wymieszać i podsmażyć razem. Z ciasta oderwać kawałek, spłaszczyć, na środek nałożyć farsz, zlepić brzegi i uformować kulkę. Postąpić tak do wyczerpania składników. Pyzy gotować w osolonej wodzie na małym ogniu ok 5-8 min. Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle i polać nią ugotowane pyzy.