Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy nie są trudne ale bardzo smaczne. Ja podaję z cebulką podsmażoną na masełku. mmmm pycha :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 293
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 525
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 55
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 293
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 525
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 55
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Surowe ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Odciskamy dobrze do miseczki wodę z ziemniaków. Łączymy ziemniaki surowe z ugotowanymi mąkami oraz 2 jajkami. Dodajemy skrobię która osiadła się w miseczce. Zagniatamy.
Gotujemy kapustę włoską ( mały kawałek) i mielimy ją do mięsa wołowego. Dodajemy jajko i przyprawy do smaku. Mieszamy aby wszystko się połączyło. Z ciasto robimy małe placuszki na to dajemy farsz i zlepiamy. Formujemy Pyzy.
Wrzucamy na wrzątek. Gotujemy ok 5-7 minut od wypłynięcia w osolonej wodzie. Cebulkę rumienimy na maśle i okraszamy gotowe pyzy, smacznego :)