Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy nie są trudne ale bardzo smaczne. Ja podaję z cebulką podsmażoną na masełku. mmmm pycha :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Surowe ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Odciskamy dobrze do miseczki wodę z ziemniaków. Łączymy ziemniaki surowe z ugotowanymi mąkami oraz 2 jajkami. Dodajemy skrobię która osiadła się w miseczce. Zagniatamy.
Gotujemy kapustę włoską ( mały kawałek) i mielimy ją do mięsa wołowego. Dodajemy jajko i przyprawy do smaku. Mieszamy aby wszystko się połączyło. Z ciasto robimy małe placuszki na to dajemy farsz i zlepiamy. Formujemy Pyzy.
Wrzucamy na wrzątek. Gotujemy ok 5-7 minut od wypłynięcia w osolonej wodzie. Cebulkę rumienimy na maśle i okraszamy gotowe pyzy, smacznego :)