Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyzy z morelami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3481
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 110
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3481
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 110
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Morele sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.
Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj szczyptę soli, wymieszaj. Dodaj twaróg, wbij jajka i szybko wyrób ciasto.Twardy twaróg możesz zemleć w maszynce lub utrzeć.
Ciasto podziel na części. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkuj i wytnij szklanką placuszki. Na każdy nałóż trochę moreli, zlep brzegi. Zagotuj garnek lekko osolonej wody. Wrzucaj na wrzątek i gotuj 10 minut, od chwili gdy kluski wypłyną na wierzch.
Podawaj polane stopionym masłem, posypane cukrem pudrem i cynamonem. To samo ciasto możesz wykorzystać do pyzów ze śliwkami.
Porcje 5 Przygot. 60 min Cena 1,10 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks