Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne, pyzy ziemniaczane z farszem ruskim z białego sera i cebuli.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6337
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6337
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Jedną łyżkę zmielonych ziemniaków odłożyłam. Resztę rozłożyłam równo w misce i podzieliłam na cztery równe części. Jedną część wyjęłam i rozłożyłam ją równomiernie na pozostałych ziemniakach. W puste miejsce wsypałam tyle mąki ziemniaczanej, aby utworzyła równą linię z ziemniakami. Wbiłam jeszcze jajko i wsypałam szczyptę soli. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ser biały przełożyłam do miski i r ozgniotłam widelcem. Dodałam do niego odłożoną łyżkę ziemniaków. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę i zeszkliłam na oleju. Doprawiłam ją solą, pieprzem i roztartym majerankiem. Przełożyłam ją do sera. Ser doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam z ziemniakami i cebulą.