Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne, pyzy ziemniaczane z farszem ruskim z białego sera i cebuli.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5907
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1770
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5907
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1770
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Jedną łyżkę zmielonych ziemniaków odłożyłam. Resztę rozłożyłam równo w misce i podzieliłam na cztery równe części. Jedną część wyjęłam i rozłożyłam ją równomiernie na pozostałych ziemniakach. W puste miejsce wsypałam tyle mąki ziemniaczanej, aby utworzyła równą linię z ziemniakami. Wbiłam jeszcze jajko i wsypałam szczyptę soli. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ser biały przełożyłam do miski i r ozgniotłam widelcem. Dodałam do niego odłożoną łyżkę ziemniaków. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę i zeszkliłam na oleju. Doprawiłam ją solą, pieprzem i roztartym majerankiem. Przełożyłam ją do sera. Ser doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam z ziemniakami i cebulą.