Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne pyzy.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 235
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20404
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 235
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20404
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pora oczyścić, umyć i pokroić na kawałki, w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebule, pora. Dodać do smaku sól i pieprz. Przestudzić. Ziemniaki obrać, ugotować i przecisnąć przez praskę albo zetrzeć na tarce , na drobnych oczkach. Do ziemniaków dodać jajko, mąkę i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i zrobić grube wałki. Wałki podzielić na 4 części i z każdej części robić mały placek. Nakładać farsz cebulowy i zalepiać. Robić zgrabne kule. Do wyczerpania składników. Pyzy wkładać do gotującej się, osolonej wody. Gotować aż pyzy wypłyną. Wyłowić łyżką cedzakową. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Dodać obrane i pokrojone na części jabłko i żurawinę. Chwilę smażyć. Dodać łyżkę miodu. Pyzy podawać ciepłe z jabłuszkiem i żurawiną. Smacznego.